Hur använder man salvia?

Hur använder man salvia?

Kanske har du blivit rekommenderad av en vän eller så är du bara nyfiken på salvia och vill lära dig mer om fördelarna innan du börjar. 

Att bränna vit salvia är en ritual som har använts i århundraden i många kulturer. Ofta kallad smudge. Den används oftast för att rena dig och ditt hem från negativ och stillastående energi - att bränna salvia sägs vara som en helande energi dusch.

Men varför är rensning så viktig?
Tänk på hur du känner dig när du har varit i sällskap med "negativa" människor eller på ett evenemang där du inte alls trivs - har du känt att din egen energi förändras och kanske håller i sig i flera dagar? 

Vi reagerar på energin omkring oss - både vår egen och fragment av andra människors inom våra hem och arbetsplatser varje dag. Energin kan stagnera och vi kan känna oss låga och negativa. 

Att bränna salvia är en lugnande ritual och kan användas så ofta som behövs men det kan vara särskilt användbart:

  • När man flyttar in i ett nytt hem.
  • När du vill rena energin från ett visst rum eller föremål.
  • När ditt humör eller energi är låg.
  • När du behöver jorda och fokusera om din andliga energi.
  • När du har städat ditt hus.
  • Efter perioder av stress eller sjukdom.
  • Efter att ha haft sällskap i ditt hem.

Andra egenskaper salvia har är att det frigör negativa joner som damm och föroreningar. Forskning har också visat att det kan rensa bort 94 % av bakterierna (i upp till 24 timmar).

Hur gör man då? 
Det finns inget helt rätt eller fel sätt att använda salvia in ditt hem, eller runt din aura. 

Tänd på i ena änden och låt den brinna en liten stund. Skaka bort lågan och låt röken sprida sig i rummet eller svep salviabunten runt din kropp nerifrån och upp. Fortsätt så länge du känner att du behöver och släck sedan den på ett värmetåligt fat eller med lite vatten. 

Avsluta med att öppna ett fönster så att den gamla energin har någonstans att ta vägen och för att bjuda in ny härlig energi.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.